Skip to content
Suomi

Uutiset

Sontek Ventures mukana Artic15 2023 -tapahtumassa

 23.9.2021
Sontek Ventures tiimi on mukana Arctic15 2023 startup-tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla 1-2.6.2023. Sovi tapaaminen tiimimme kanssa.

Sontek Ventures jälleen mukana Latitude59 2023 -tapahtumassa

23.6.2023
Sontek Ventures tiimi on mukana Latitude59 2023 startup-tapahtumassa Tallinnassa 24-26.5.2023. Sovi tapaaminen tiimimme kanssa:

Sontek Ventures Oy on myynyt koko Gredi Oy:n osakekannan PunaMusta Media Oyj:lle

5.10.2021
Gredi tarjoaa asiakkailleen arkea helpottavia ratkaisuja digitaalisen aineiston hallintaan, säilytykseen ja julkaisuun suuryritysten ja pienempien toimijoiden käyttöön. Yhtiön asiakkaita ovat mm. Sanoma, Ponsse ja Sinebrychoff.
”Halusimme Gredin digi- ja brändinhallinnan palveluille jatkajan, joka edelleen kehittää yhtiötä ja sen palveluita. Punamustan organisaatio on suuri, joten halusimme tarjota Gredin asiakkaille mahdollisuuden laajaan Punamustan palvelutarjoomaan ja siten tuoda lisäarvoa asiakkaidemme liiketoimintaan. Myös molempien yhtiöiden yhteneväiset näkemykset arvomaailmasta vakuuttivat meidät Punamustan tavasta toimia tässä kehittyvässä liiketoimintaympäristössä”, kertoo Gredin ennen yrityskauppaa omistaneen Sontek Ventures Oy:n toimitusjohtaja Jouni Salmi.

Lisätietoja: PunaMusta Median tiedote

Suomalainen startup Book Salon keräsi miljoonan euron rahoituksen helpottaakseen kauneusalan yrittäjien arkea 

23.9.2021
Book Salon on ajanvaraus-, kassa- ja maksupalveluntarjoaja, joka tarjoaa kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjille modernit välineet menestyvän liiketoiminnan pyörittämiseen. Järjestelmä vapauttaa salonkiyrittäjiltä jopa yli 100 työtuntia vuodessa.  Suomalainen Book Salon on kerännyt miljoonan euron rahoituksen, jossa johtavana sijoittajana toimi Big Bets VC. Lisäksi rahoituskierrokseen osallistui muun muassa Sontek Ventures sekä kokenut enkelisijoittaja Lennu Keinänen. Rahoituksella yritys aikoo kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa, jossa sillä on yli 800 kauneussalonkia asiakkainaan. Samalla yritys aikoo laajentaa toimintaansa Euroopassa. 
“Olemme kiitollisia saamastamme luottamuksesta sijoittajilta, jotka yhdessä Book Salonin kanssa haluavat tehdä kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjien arjesta helpompaa ja liiketoiminnasta kannattavampaa”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä. 

Suuri osa Euroopan salongeista ei tällä hetkellä käytä digitaalisia ratkaisuja
Tällä hetkellä menestyvän ja modernin kauneus- ja hyvinvointialan yrityksen pyörittämiseen tarvitaan useiden eri palveluntarjoajien palveluita. Koska eri järjestelmät eivät keskustele keskenään, yrittäjät joutuvat käyttämään useita tunteja viikossa monimutkaisiin ja turhauttaviin hallinnollisiin tehtäviin. Tästä syystä monet päättävät olla käyttämättä digitaalisia ratkaisuja. Book Salonin mukaan jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneus- ja hyvinvointialan yrityksistä  ei käytä digitaalisia työkaluja ajanvaraukseen tai kirjanpitoon. Tämä saattaa osaltaan johtaa suurinkin varauksien ja tulojen menetyksiin sekä virheellisiin kirjanpitoraportteihin. 

Book Salonin tavoitteena on muuttaa maksupäätejärjestelmien tarjoajien kilpailukenttää 
Toisin kuin kilpailijansa, kuten esimerkiksi Timma tai Digital Booker, Book Salon ei laskuta asiakkaitaan käyttäjämäärien perusteella vaan tarjoaa järjestelmänsä käyttöön ilmaiseksi. Book Salonin liiketoiminta perustuu transaktioihin ja niistä saataviin provisiotuloihin. Tehostamalla toimintojaan ja lisäämällä asiakastyöhön käytettyjä tunteja, salonkiyrittäjä pystyy kasvattamaan liiketoimintaansa – yhdessä Book Salonin kanssa. 
“Book Salon tulee muuttamaan kilpailukenttää näiden alojen maksupäätejärjestelmien keskuudessa, mutta ennen kaikkea yritys tulee asettamaan riman korkealle muille maksupäätejärjestelmien tuottajille. Globaalien kilpailijoiden kannattaa pitää Book Salonia silmällä – uskon tämän tiimin muuttavan pelin henkeä täysin”, kommentoi Big Bets VC-sijoitusyhtiön perustaja Anton Gauffin.

Lähde: Book Salonin lehdistötiedote

Slush 2021 järjestetään livenä joulukuussa – Sontek tietysti mukana

17.9.2021
Koronavirus on riepotellut Suomen tapahtuma-alaa, ja viime vuoden Slush jouduttiin perumaan. Nyt tapahtuma ollaan kuitenkin aikeissa järjestää 1.–2. joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa. Sontekin edustajat ovat mukana tapahtumassa.
Tavataan Slushissa 2021!


Hostaway Airbnb:n yhdeksi parhaiten suoriutuvista ohjelmistokumppaneista

3.9.2021
Airbnb on nimennyt Hostawayn yhdeksi parhaiten suoriutuvista ohjelmistokumppaneistaan. Kumppaneiksi valitaan ainoastaan ohjelmistoyrityksiä, jotka tarjoavat täysin integroitavia majoituspalveluita maailmanlaajuisesti.
Hostawayn toimitusjohtaja ja perustajaosakas Marcus Rader on erittäin ylpeä Airbnb-kumppanuudesta. Pitkäaikainen yhteistyö Airbnb:n kanssa on ollut tuloksekasta molemmille osapuolille: Airbnb pystyy tarjoamaan majoittajilleen ja käyttäjillleen entistä parempia kokemuksia ja Hostaway pääsee auttamaan asiakkaitaan oman liiketoimintansa kasvattamisessa.
Rader iloitsee merkittävästä välietapista: ”Kasvumme on jatkunut viimeiset puoli vuotta ja nyt voimme juhlistaa sitä, että koronapandemian vaikutukset on selätetty. Kiitos Airbnb:n tiimille, joka on auttanut meitä pääsemään tähän pisteeseen.”
Hostaway on alan nopeimmin kasvava vuokrauksenhallintaratkaisu, joka on integroitu Airbnb:n alustaan luotettavasti kaksisuuntaisella API-rajapinnalla. Hostawayn avulla asiakkaat voivat lisätä asuntonsa maailman suurimpiin myyntikanaviin – kuten Airbnb:hen – ja hallinnoida eri kanavista tulevia varauksia automaattisesti ilman huolta päällekkäisistä varauksista.

Lähde: Travel Daily News

Artti Aurasmaa Valtti-konsernin hallituksen puheenjohtajaksi, Ilmari Wallo jatkaa Sontekilla

3.8.2021
IT- ja digipalveluihin keskittynyt Valtti Kumppanit Oy on kasvanut viime vuosina nopeasti. Artti Aurasmaa aloitti konsernin uutena hallituksen puheenjohtajana kesäkuussa 2021.
Vuodesta 2018 hallituksen puheenjohtajana toiminut Ilmari Wallo keskittyy jatkossa Sontek-yhtiöiden hallitustyöhön. Ennen puheenjohtajuuttaan Ilmari Wallo toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2011-2018. Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Artti Aurasmaa on kokenut palveluliiketoiminnan johtaja, joka on ollut kasvamassa ja kasvattamassa digitaalisten ratkaisujen mahdollistamia liiketoimintoja Suomessa ja kansainvälisestikin.
Kasvua vauhdittamassa yritysjärjestelyt ja vahva yrityskulttuuri
Valtti-konsernin palveluliiketoiminta on laajentunut merkittävästi vuoden 2019 jälkeen. Yhteisenä tavoitteena on tehdä asiakkaiden jokapäiväisestä työstä helpompaa ja riskittömämpää skaalautuvien sekä kattavien it-palveluiden avulla.
Viime vuosina yhtiössä on tehty myös useita yritysjärjestelyitä. Viimeisimpänä osaksi Valtti Kumppaneita liittyivät tietokantayritys Advance IT Solutions Oy ja tietoliikennetalo Ironnet Oy.
Uskon erityisesti humaanin johtamisen ja vahvan yrityskulttuurin voimaan.
– Artti Aurasmaa
”Konserni on tehnyt viime vuosina lukuisia yritysostoja ja kasvu on ollut nopeaa myös orgaanisesti. Itse uskon erityisesti humaanin johtamisen ja vahvan yrityskulttuurin voimaan”, Aurasmaa kertoo. Hän näkee yhdeksi merkittävimmistä yhteisistä tavoitteista sen, että Valtin useat vahvat tiimit ja erilaiset kulttuurit yhdistetään yhdeksi voittavaksi joukkueeksi.